Óvodai pszichés megsegítés

Juhos Melanie Laura vagyok, 2018 októbere óta dolgozom óvodapszichológusként a Gyöngyike Óvodában. Pszichológia szakos tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, ahol 2016-ban viselkedéselemző diplomát szereztem, majd 2018-ban okleveles pszichológusként végeztem a Fejlődés-, és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Már a tanulmányaim alatt is nagyon érdekelt az óvodás gyerekek világa ,sikerült kutatásokba bekapcsolódva, valamint a szakmai gyakorlataim során is még jobban megismerni ezt a korosztályt. Szakdolgozatomat az óvodáskori agresszió vizsgálatából, valamint egy óvodai csoport fejlődésszempontú elemzéséből írtam. Tanulmányaim ezzel még nem értek véget, folyamatosan igyekszem tovább mélyíteni és bővíteni a már meglévő tudásomat. Jelenleg az ELTE Pedagógiai szakpszichológus szakképzésére járok, és ezzel párhuzamosan belekezdtem a Családterápiás Egyesület által hirdetett családterapeuta képzésbe is.

A Gyöngyike Óvodában az tetszett meg, hogy ez egy kicsi, családias óvoda, elkötelezett és összetartó dolgozókkal. Szimpatikusnak találtam az óvoda szemléletét és célkitűzéseit, és úgy éreztem, szívesen dolgoznék egy ilyen csapat tagjaként. Munkám során rendszeresen látogatom a csoportokat,és a közös játék során igyekszem minél jobban megismerni a gyerekeket. Folyamatosan konzultálok az óvodapedagógusokkal, és együtt próbálunk megoldást találni a felmerülő nehézségekre. A szülők is gyakran keresnek meg különféle kérdésekkel, nehézségekkel, elakadásokkal. Ilyenkor legjobb tudásom szerint igyekszem feltárni a probléma hátterét, és segíteni annak leküzdésében. Emellett egyéni és csoportos foglalkozásokat tartok gyerekeknek, ahol célzottan egy-egy problématerülettel foglalkozunk (pl. a Bátorító csoportban a szorongással). Részt veszek az óvodában zajló preventív programok (pl. az agresszió csökkentését célzó Nyugi Ovi Program) megvalósításában, és a szülőknek szánt előadások és szülői fórumok szervezésében és lebonyolításában.

Ha Önben is felmerült valamilyen kérdés, vagy olyan nehézségbe ütközött, amelyről szívesen beszélne egy pszichológussal, forduljon hozzám bizalommal! Személyesen hétfőn, szerdán, és páratlan heteken pénteken 8:00 és 12:30 között vagyok elérhető az óvodában, de kérhetnek hozzám időpontot a gyongyikepszichologus@gmail.com email címen, vagy az óvodapedagógusokon keresztül is. Várom Önöket szeretettel!