Logopédia

Hock Evelin vagyok logopédia, – pszichopedagógia szakos gyógypedagógus. 2018 szeptembere óta dolgozom a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat X. kerületi Tagintézményében, mint logopédus. Kollégáimmal együtt a kerület intézményeit kijáró rendszerben látjuk el. A Gyöngyike Óvodában szintén 2018 szeptembere óta látok el logopédiai munkát. Jelenleg az óvoda mellett egy kerületi bölcsődében dolgozom, ahol főként beszédindító foglalkozásokat tartok a gyermekeknek. A bölcsőde előtt egy általános iskolában dolgoztam, ahol az iskoláskorú gyermekek logopédiai terápiájában szereztem tapasztalatot.

Az óvodában rendszeresen logopédiai szűrést végzek a 3. és 5. életévet betöltött gyermekek számára. Ezek után dől el, ki vesz majd részt logopédiai foglalkozásokon. A gyermekek különböző típusú terápiákon vesznek részt, például: megkésett/akadályozott beszédfejlődés terápiája, artikulációs terápia, diszlexia-prevenciós fejlesztés, beszédészlelés/beszédmegértés fejlesztése. A foglalkozásokat egyéni és mikrocsoportos formában valósítom meg. Célom, hogy minden gyermek kibontakozhasson, mindenkire jusson elegendő idő és figyelem a logopédiai terápián.

Logopédiai foglalkozásaim során kiemelten fontosnak tartom, hogy a gyermekek élményeken keresztül ismerjék meg a logopédia világát, ezért célom, hogy minél játékosabban valósuljon meg a fejlesztés. Kiemelt célom, hogy minden gyermek saját, egyéni szükségleteihez, igényeihez igazodó ellátásban részesüljön. A szülőkkel való együttműködés szintén fontos szerepet tölt be munkámban, hiszen a logopédiai fejlesztéshez elengedhetetlen az otthoni gyakorlás. Rendszeresen tartok fogadóórákat, valamint időpontot egyeztetve ezeken az alkalmakon kívül is szívesen állok a kedves szülők rendelkezésére.

Személyesen megtalálnak hétfőn, szerdán és csütörtökön 8:00 és 12:00 között az óvodában, valamint szívesen válaszolok a felmerülő kérdéseikre a gyongyikelogopedus@gmail.com e-mail címen, ahol időpontot is tudunk egyeztetni.