Ügyelet az oviban

Kedves Gyöngyikés Szülők!


A Kormány az óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy – eltérően a 2021. március 5-én kiadott szabályoktól – az óvodában és az általános iskolában a szülők igénye és kérelme alapján, biztosítani kell a gyermekfelügyeletet.

A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedéséről szóló 17/2021. (III.5) EMMI határozat vonatkozó rendelkezését módosította. A Kormány erre vonatkozó rendelete a Magyar Közlönyben olvasható.
Gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben vehetnek igénybe: munkavégzés, vagy a védekezésben való részvétel miatt.
Az ügyeleti igényüket írásban, kizárólag az óvoda e-mail címére jelezzék, megjelölve a kért időszakot. Aki március 9-től igényli az ügyeletet, hétfőn legkésőbb 8.30-ig jelezze az óvoda e-mail címére.

Az ügyelet során az étkezés a szokott módon történik az intézményben.
Az ügyletre kizárólag egészséges gyerekeket fogadunk! Bárkinél bármilyen tünetet észlelünk (hasmenés, hányás, orrfolyás,hőemelkedés) haladéktalanul haza kell küldjük!

Kérjük Önöket, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel a járványügyi előírások betartására fokozottan ügyeljenek.
Az elmúlt napok eseményeit tekintve a helyzet percről-percre változhat. Amennyiben bármilyen információhoz jutunk, természetesen tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük megértésüket, és maximális együttműködésüket!

Köszönettel:
Mátyusné Szabó Beáta
óvodavezető